Tak ještě trochu té propagace našeho klubu ..
Atmosféru klubové aukce, která proběhla v sobotu v restauraci Bogota a byla poslední akcí před prázdninovou přestávkou, jste mohli nasát z fotek v předchozím příspěvku...
Naše klubovna na v Brně na Pekařské ulici bude v měsíci červenci a srpnu fungovat v prázdninovém režimu,
tzn. že případný příjem filatelistického materiálu do aukce, či vypůjčení některé z publikací z klubové knihovny
bude možný jen po předchozí telefonické domluvě (kontakt uveden na našich webových stránkách).
Přinést materiál do aukce přímo do klubovny bude možno nejdříve opět ve středu 3.září 2025.
V restauraci Bogota se po prázdninách při výměnné schůzce sejdeme poprvé v sobotu 13.září
a první aukce se bude konat o čtrnáct dní později, tedy v sobotu 27.září.
Ještě tedy znovu připomínám, že náš klub vydal Tiskový list VENUŠE 2025, který je možno získat v Brně v prodejněu pana Baru na Dominikánské ul.
A taktéž připomínáme, že u příležitosti 100let objevení Věstonické Venuše bude v sobotu 13.července 2025
v Dietrichšteinském paláci na Zelném trhu k dispozici příležitostní razítko České pošty "mé" brněnské dvojky!
Za brněnský Klub filatelistů Alfonse Muchy Vám VŠEM přejeme prima léto !

Tak jsem si do té jihavy včera zajel... No mám burzy jihlavského KF rád, vždycky si tam něco o tom mém Brno 2 koupím, ale tentokrát nevín... nevím...
Mám pocit, že červencový, letní a k tomu navíc prázdninový termín asi není ta pravá volba. Burza začala v 8,00 hodin, pravdou je, že jsem se tam dostal až po deváté hodině, ale...
... skoro pusto a prázdno, první prodejci už balili, minimum návštěvníků...k tomu žádná možnost občerstvení... káva, pivko, párek... restaurace zavřená...
Však mrkněte na fotky...

Dva prodejci pohlednic, jeden kapesních kalendáříků, jinak filatelie, domů jsem si díky jednomu prodejci odnesl 4 kousky "Brno 2". Za 30 minut tam bylo proč se zdržovat...
Škoda, že i ten podzimní (zimní) termín burzy pořadatele nezvolili nejlépe... v Praze se koná tradiční Vánoční Sběratel...
Není to asi nejlepší způsob, hazardovat takto s chutí potencionálních návštěvníků, kteří by třeba někdy chtěli navštívit burzu v Jihlavě....
Nepřísluší mi v žádném případě do Jihlavy posílat "knížecí rady".., ale za mě - dva termíny ročně (brzké jaro, pozdní podzim), aby to nekolidovalo s velkými akcemi podobného zaměření, zajistit otevření restaurace....
Myslím že za úvahu taky stojí, nespojit to pořádání zase s konáním velké burzy modelů a autíček. ve vrchních patrech budovy... tak jak to bylo myslím, že v loni... přišla spousta lidí, kteří se přelévali od autíček ke známkám a naopak, víc lidí přitáhne i víc prodejců, byla otevřená restaurace, kde se dalo chvilku posedět a zase se vrátit do sálů..
Pak by to mohlo být zase v Jihlavě prima...ale to si musí pořadatelé probrat sami.
Tak ještě termín zimní Jihlavy a podzimních Svitav, tak ať víte...

Akce Venuše 2025 se minulý víkend v Brně v Mzm podařila...viděl jsem pravou Věstonickou venuši a poprvé ze všech stran, Česká pošta se snažila...k dispozici bylo příležitostné pamětní razítko pošty Brno 2 a filatelistům tak přibylo pár kousků do sbírky a lidé mohli poslat pozdravy známým a kamarádům....
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.