turtleoverhead - Já ten zákon fakt nestudoval, tak na to názor nemám..Ale migranti netáhnou k nám + používaj řadu podvodů, aby je vyhostit nešlo, tj. tohle nebude mít na nic vliv. Pokud člověk zahodí papíry, stojej za ním poradci a neziskovek a lže úplně ve všem, těžko ho dostat pryč, když se vlastně ani neví kam.
Salvini na to šel dobře, než ho odstavili.

Chalani! Aj odborná literatúra môže poskytnúť krásné ukázky lidové mluvy (na to nehleďte, že se pokouším o slovenský dialekt rodné moravštiny, jen se mi to zrovna hodí do souvislostí😉 ) :
V Zemplínské Teplici jeden stavěl (1960-61!) a totok mu řekl svokor: "Jaj, jaj, ta to čistotňik, aňi lavor mu ňedojsc!" A ještě: "Ta to chto vidzel zachod do domu sebe davac? Ta to chto sebe dava tam totu bridotu?"

Tady to máš z jiného zdroje ale mám obavy že Tobě ani tento nebude dost dobrý 🙄
https://neviditelnypes.lidovky.cz/zahranici/migrace-prilis-mnoho-trpelivosti.A191024_173226_p_zahranici_wag

Migrace - soudruzi to tam rozesrali a tak jdou do klidnějších vod. Soudruzi by to tam (u nich doma) měli zase zklidnit.
Na druhou stranu, Indiáni, Maorové a další to taky podcenili. I Římani (ale sami se taky roztahovali všady). A my, Moravané, jsme zase nezvládli příjezd Maďarů.
Nezbývá tedy (protože na uklidnění situace v místě jejich rodiště se spoléhat nemůžeme - co nevyženou soudruzi, to dokončí maoisté - potřebují surovinya nepotřebují nějaké místní obyvatelstvo) než migranty polidštit, pokřesťanštit (těžký problém pro ateisty, ale poateištit je, je velmi nebezpečné!) a naučit pěstovat víno.

To tam je ještě ukázka vyprávění starého stavebníka (* 1926) z Dargova. To začíná "Tedy nas bulo i dzešec, i dvanac chlopov, kedz mi robil toto. To každi išol, bo ja išol každomu, a ja peňeži bral ľem tak slabo. Vecka muľare jak prišľi - še viučili našo štirmi chlopi u Košici - ta voni braľi perše ľem 300 korun na dzeň, vecka 400, vecka 500..."
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.