Zaujímam sa o nejaké "numizmatické fonty" - ide mi skôr o to nejako sa vysporiadať s "ľaliami" a "kvietkami" a "hviezdičkami" ... zatiaľ som veľa nenašiel ... nedávno takúto stránku (obrázky sú skríny z návštevy)
http://www.numisbel.be/NumisMed_GB.htm
skúšal som niečo, ale asi som nezvolil správny postup ... požívate niečo také ? Ak áno, tak čo môžete odporúčať (free, prípadne aj platené veci - nech si rozšírim znalosti ... ) - niečo špeciálne pre uhorské razby :-)
Obrázky:

najskôr ešte ad obrázky od dula77 - chodil som si pozerať ten obolus (úplne na vrchu) vyzerá ako aktívna grafika od Vladimíra Boudníka :-)
Konzultovať by som chcel jedno označenie nominálu alebo typu mince, v dobových dokumentoch z roku 1511 a 1516 nachádzam nariadenie na prijímanie mince (teda nútený obeh) nazývanej v Sedmohradsku "zolden" (tiež zoldenus, zoldinus - ppod. z lat. soldinus, alebo talianskeho soldino).
Najskôr som si myslel, že to je Ľudovítova "moneta nova", ale nesedí mi to chronologicky a musí to byť staršie. (?)

Našiel som v jednom zozname kníh z roku 1837 zápis o dvojzväzkovom katalógu uhorských a sedmohradských mincí:
"Cathalogum nummorum Hungariae et Transylvaniae tomos 2"
Dalo by sa presnejšie určiť o akú publikáciu sa jednalo (prípadne koľko takých dvojzväzkových katalógov do roku 1837 mohlo byť vydaných) ?
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.