Prvá známka je Mi 21 a/ se zastřiženými zoubky, katalog za pěknou raženou se zoubky je cca 50 E. Bez zoubku asi nula.
Druhá známka- desetišilink je vydáván v 5? ročnících, musel bych se podívat. Nejprve je potřeba určit katalogové číslo známky. Pokud se podívám na ebay, takový desetišilink s přetiskem specimen je tam za cenu kup ted za 50 USD. Ale těžko říct, ty první edice jsou cenější.
Co se v mládí nenaučíš, to můžeš ve stáří najít.

Ještě snad rada,
ideální je pokud známka bez zoubků je střižená, že je vidět sousední. viz tyto australské puvodní jednopenovky
Ale není to vždy možné a i střižená bez okraje může být pravá, ale je nutné ověření, tady mám jedničku, co má certifikaci.
Na obrázcích- dobrý střih, zadní strana
další dvě fotky jednička s horším střihem
Obrázky:

Tyto myslím všechny nejsou sestříhané, nemohu ale říct ani popel zda-li jsou pravé. I při zvětšení není nic moc vidět.
Ale druhá one shilling nemže být nic jiného než 1864 WM2 30 A. 30 je rouleted a tato to není.
Je dobré dávat i druhé strany a pro posouzení i lepší fotky, nejlépe každou zvlášt a ostřejší.
JInak ta první může být jak rok 1855 N.6, nebo 1858 N.12, ani jednu nemám.

Na otázky týkající se specializace na Australské (+ Nový Zéland, Tasmánie atd.) známky, doporučuji fórum https://www.stampboards.com/index.php
Toto filatelistické fórum založili a spravují zejména australští filatelisté, takže spousty otázek se týká přímo australských a tamní oblasti příbuzných známek. Fórum je živé - denně stovky/někdy i tisíce nových příspěvků..

koolabs napsal/a:
též doporučuji, co jsem nevěděl, tam jsem se dozvěděl.
jinak k posledním známkám se vyjadřovat nebudu, v předchozím příspěvku jsem něco napsal a je to jako mlácení prázdné slámy....
koolabs - nie ste prvý. Pred necelým mesiacom na to upozorňoval shareman v inej téme.
https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/rakousko-1850-45948 (príspevok 2)
Ak riešite vzácnejšie veci v rozsahu desiatok až stoviek eur, prečo si nekúpite normálny skener? Vaše fotky bývajú veľmi zlé až nečitateľné.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.