Moderátoři: smith

je to zatím více méně volné(na dohodě), jen je třeba myslet u obrázků na to, že budou v tiskovině formátu A5 - tedy relativně malé, ale aby zůstala jejich čitelnost... 😉
Jinak text nejlépe ve wordu, obrázky běžné grafické formáty.
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Když jsme u té numismatické literatury, tak si dovoluji tyto dva dotazy:
Před revolucí, tím mám na mysli rok 1989, pořádala ČNS Praha aukce "Biblioteca numismatika" a pokud se nepletu tak tyto aukce řídil pan Polívka a můj první dotaz zní, pořádají se podobné aukce ?
Druhý dotaz se týká publikace a to jaká je podle Vašeho názoru současná cena publikace "E.Nohejlová-Prátová a Pavel Radoměřský - Nálezy mincí v Čechách, na Moravě a ve Slezku, II.díl, 1956".

pokud vím, tak se u nás nikde nepořádají podobné speciální aukce a důvody budou asi dva.
1/ aukce by se měla asi zaplati(myšleny náklady na realizaci) a to z levných knížek asi nelze
2/ není patřičná nabídka literatury, pokud vím, tak Polívka měl pro tyto speciální aukce vždy jako základ nějakou rozsáhlou knihovnu po nějakém známém sběrateli a to pak ještě doplnil věcmi od dalších lidí
Nevím co stojí II.díl Nálezů mincí v Čechách, na Moravě a ve Slezku, ale IV.díl jsem kupoval v dubnu za 80Kč.
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

numismatik-fji: S těmi nálezy narážíš na toto?
http://aukro.cz/nalezy-minci-v-cechach-na-morave-a-ve-slezsku-ii-i1617370212.html
Tohle je fakt už úlet...
"NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE"

Treba nakupoval na Sberateli na stanku Aurey Seara (jeden dil 2700-2800 Kc, pritom primo od autora vcetne postovneho vyjde na cca 2000) a ziskal pocit, ze kazda poradna knizka musi stat 3000😆
Anebo kupujici vrazil do detektoru 50 000 a nejake naklady v radu par tisic uz nijak zvlast neresi.
V kazdem pripade, pokud nejde jen o nick-navnadu, tak velka gratulace prodejci🙂

milstr: překvapilo mne, že je někdo ochoten dát za tuto knihu 3.000.- Kč i když nevím, možná že v současné době je její cena opravdu taková a nebo je to tím, že poštovné je zdarma ?
Ovšem v porovnání s 50.aukcí ČNS Praha kde byl vydražen Cach a to všechny 4.díly za 2.800.- Kč a nebo s aukcí na AUKRU kde před nedávnem byla možnost zakoupit první díl Cacha za 1.000.- Kč a nikdo neměl zájem, musím konstatovat, že jsou věci mezi nebem a zemí nad kterými člověku zůstává rozum stát.

A také je tu ještě jedna možnost. Tu jsem praktikoval před cca rokem já. Šel jsem do knihovny a zajímavé a nedostupné knihy jsem si vypůjčil a naskenoval. Takže je mám pěkně v počítači, ať je to Cach, Halačka (i když toho jsem všechny tři díly asi před měsícem na Aukru koupil za 13 stovek), Hásková a hafo a hafo dalších. A když se naskytne výhodná koupě, tak to koupím a nemusím jak blázen dávat za jeden díl tisíce...😉 😆

Ta kniha byla na Aukru jiz 2-3krat a vzdy sla pres 2000Kc (a to min.jedna aukce zacinala od koruny)

ved to tak aj dopadne, ze sa kniha akoze strati 😁
a lacnejsie je zaplatit aj pripadnu pokutu 🙂
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.