Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

Profilový obrázek
František Josef I.

Uživatel

Zaregistrován:
5. 6. 2007

#161 11. 6. 2007, 18:57

Plně souhlasím jak to tak sleduju tak i s kolegy si říkáme že akuro a všeobecně internetové aukce zažívají velký boom hlavně u mincí nevím proč ale známky pomaličku umírají a čím dál tím víc je nových a nových sběratelů mincí je to pravda můžu potvrdit s praxe prodával jsem mince už asi 100 uplným začátečníkům a jejich čím dál víc a to je dobře naše mince aspoň porostou obrovským tempem nahoru!!!!

Před rokem byly 5kč 31,32 RR běžné mince které nikdo téměř nekupoval a teď? je problém ji sehnat ve stavu 1/1 pod 500kč!!!!!!!!!!!

dřív jsem je kupoval v náherných stavech za 100-200kč a teď? no hrůza je po nich obrovská zháňka a to před rokem opravdu nebylo teď už má internet každý a kdo ho nemá tak je 100 let za opicema :-)

Tak zatím pánové a ať se nám plní pěkně sbírečky

Já už konečně objednal karlův most proof 200kč a taky předobědnal Novotnou a družici 😋

Profilový obrázek
Robbie

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2007

#162 11. 6. 2007, 19:21

Bylo to už hodněkrát jmenované. Tím, že na aukro chodí hodně lidí, dá se tam sem tam něco pěkného vybrat za dobrou cenu. Když si tak ty aukce projíždíte, někde zakroutíte hlavou a jedete dál. Když se to ale tak statisticky shrne, 80% je to jen o tom jak na nějakém hlupáčkovi vydělat. Prostě ta naše středoevropská povaha. To nemluvím o těch polských prodejcích co se tam začali rojit s nejrůznějšíma replikama mincí a všeho možného. Začíná mě to tam pěkně štvát. Zvlášť když si na aukráckém foru navíc člověk přečte takové příspěvky:

"Vyhrála jsem mnoho aukcí. Některé byly od to samého prodejce. Poštou mi byly zasílány jednotlivé aukce, což mě vytočilo. A také mě vytočil prodejce-odesílatel předmětů aukce, že ani slušně nenapsal a nepotvrdil si můj zájem a nedomluvil slušně podmínky odběru. Měla jsem cestu do Prahy a doufala, že si všechny aukce vyzvednu osobně... (bla bla bla) ...Při následném pátrání jak je to s hodnotami mincí, jsem přišla na toto: není vždy určující jak stará je mince (bankovka), viz http://www.aurea.cz/index.php?main=porada&lang=cz. Takže tzv.hodnotné zde na tomto webu je podvod. Určitě první krok s hodnotnou věcí je za odborníky a pak se hledají jiné cestičky jak zbavit co nejefektivněji vecičky (nyní po zjištění ododborníka již přeměněné na tretku). "

Tak toto mě tedy odbouralo.... Já se považuju na normálně uvažujícího člověka. Když jsem se seznamoval s numismatikou, věděl jsem že nemůžu nakupovat horempádem něco, o čem vím naprosté kulové. Nejdříve je třeba proboha studovat. Slečna je navíc z Brna, kdyby zvedla zadek a zašla si do Dukátu, udělala by 1000x lépe. Já nevím jak dneska lidi uvažujou, ale v 90% je to jen o demenci kupujících.

A takových jsou právě na aukru hordy... takže já už se tam opravdu ničemu nedivím...

Nejvtipnější je na tom to, že když někdo chce koupit nějakou věc, proboha (!!) otevřu si GOOGLE.CZ ... vyťukám to tam... a vyjede mi XXXXXXXX odkazů na danou věc a člověk může studovat ceny do aleluja !

Viz: Novoražba tolaru Marie Teresie !! Na aukru od 650,- do 1000,- Kč ! Na gold4you.cz (http://www.gold4you.cz/index.php?p=item&id=1085&Tolar_Marie_Theresie_stribrna_mince) za 340,- Kč si jich můžete objednat třeba padesát !!

...a to bych mohl pokračovat do zítra...

..::R::..
robert.kurucz@email.cz

Profilový obrázek
vladik

Uživatel

Zaregistrován:
8. 10. 2006

#163 11. 6. 2007, 20:19

Takže mi chcete říct, že jsem začal o chvilku dýl než jsem měl - pracháči nasadí vysoký ceny a já si budu prohlížet jenom obrázky na netu? Fakt dík !!! Tak alespoň začněte skenovat svoje sbírky ať mi tečou sliny 😲 😞

Profilový obrázek
Radek Deraha

Uživatel

Zaregistrován:
27. 2. 2007

#164 11. 6. 2007, 20:25

No fakt dobrýýýýýýýý!!!!

Profilový obrázek
Robbie

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2007

#165 11. 6. 2007, 20:29
Takže mi chcete říct, že jsem začal o chvilku dýl než jsem měl - pracháči nasadí vysoký ceny a já si budu prohlížet jenom obrázky na netu? Fakt dík !!! Tak alespoň začněte skenovat svoje sbírky ať mi tečou sliny 😲 😞

To je hodně dobrý nápad🙂 Mohli bychom něco takového zřídit, něco jako "chlubírnu"🙂

robert.kurucz@email.cz

Profilový obrázek
Robbie

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2007

#166 11. 6. 2007, 20:31

No jo, mince prostě jedou ! Já to říkám furt🙂

robert.kurucz@email.cz

Profilový obrázek
Radek Deraha

Uživatel

Zaregistrován:
27. 2. 2007

#167 11. 6. 2007, 20:32

To abych si koupil kapesníčky,až mě poteču sliny!!!!!!

Profilový obrázek
vladik

Uživatel

Zaregistrován:
8. 10. 2006

#168 11. 6. 2007, 20:35

Někde bych našel plíny po dětech to by možná bylo lepší, ale nejmíň dvě si musím nechat !!!

Profilový obrázek
Robbie

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2007

#169 11. 6. 2007, 20:36

:D

robert.kurucz@email.cz

Profilový obrázek
Radek Deraha

Uživatel

Zaregistrován:
27. 2. 2007

#170 11. 6. 2007, 20:37

Jenže za chvilku si na aukru člověk nekoupí nic.Teda pokud mu není jedno, kolik za to dá.A překupníci budou mít žně!!!!!!!!!!!

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.