Moderátoři: smith, Wjem

Profilový obrázek
ignac

Uživatel

Zaregistrován:
18. 11. 2018

#1 14. 5. 2019, 23:46

https://www.obrazyvaukci.cz/polozka/gyula-rudnay_reka-v-horach-35284

Zna prosim nekdo prace slov.-madar. malire Rudnaye? Na odkazovanem obraze mi nesedi signatura. Podpis je Gyula Rudnay, ac v madarstine je standardem psat Rudnay Gyula, sam autor signoval jako Rudnay Gy. Navic cely obraz pusobi spise plose, nez jako obraz od nekoho, komu visi par obrazu i v madarske narodni galerii.

Profilový obrázek
krks

Uživatel

Zaregistrován:
27. 9. 2018

#2 15. 5. 2019, 14:01

Plne suhlasim so spochybnenim signatury, (aj ked hlavne R je dost vydarene). A takisto nejde len o plochost obrazu, viac mi vadi farebnost a hlavne Rudnay krajinu takmer vzdy ozvlastnuje architekturou alebo figuralnou stafazou. A za tretie - tie vrchy su pre Rudnaya velmi vysoke, daval prednost pahorkatine a nizine. Je tu ale moznost, ze sa jedna o dielo zo studii u Hollosyho v Mnichove, co by vysvetlovalo prehodenie mena v signature (co bolo bezne u madarskych autorov pocas studii alebo posobenia v Nemecku alebo Rakusku) a takisto celu kompoziciu a farebnost. Je to ale len odhad, kedze obraz nie je datovany.

Profilový obrázek
ignac

Uživatel

Zaregistrován:
18. 11. 2018

#3 15. 5. 2019, 23:56
Plne suhlasim so spochybnenim signatury, (aj ked hlavne R je dost vydarene). A takisto nejde len o plochost obrazu, viac mi vadi farebnost a hlavne Rudnay krajinu takmer vzdy ozvlastnuje architekturou alebo figuralnou stafazou. A za tretie - tie vrchy su pre Rudnaya velmi vysoke, daval prednost pahorkatine a nizine. Je tu ale moznost, ze sa jedna o dielo zo studii u Hollosyho v Mnichove, co by vysvetlovalo prehodenie mena v signature (co bolo bezne u madarskych autorov pocas studii alebo posobenia v Nemecku alebo Rakusku) a takisto celu kompoziciu a farebnost. Je to ale len odhad, kedze obraz nie je datovany.

Dekuji. Plne s Vami souhlasim.

Profilový obrázek
ases6905

Uživatel

Zaregistrován:
21. 8. 2015

#4 12. 1. 2020, 21:53

Tento obraz nie je Rudnay.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.