Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak by bylo nejlepší začít se sbíráním pražských grošů. Mince už delší dobu sbírám, chlavně pamětní Československo a Čechy a pak všehochuť z ciziny. Má vůbec cenu v dnešní době začínat sbírat ? Přijde mi, že díky Aukru šla cena takřka veškerých sběratelských komodit raketově nahoru a mimo aukro není šance takřka cokoli sehnat ( sbírám ještě militarie a díky aukru je to dost už bída ). Díky za případné odpovědi.

Jako v každém oboru hobby je to o penězích a(nebo) znalostech.
Čím více znalostí, tím větší šance občas něco koupit výhodně(s trochou štěstí) samozřejmě "ocamcať pocamcať".😉
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Dík, ty sem sbíral kdysi taky a taky jich tu pár mám. Není problém že bych neměl na sbírku ať už čehokoli, pokud nepočítám, že bych chtěl obraz od Van Gogha peníze, ale že člověk pokud se vyskytoval delší dobu v nějakém sběratelském oboru věděl kolik cca co stojí, věděl kam se jít podívat, kde co může sehnat a tak. Věděl co je adekvátní cena za danou věc. Aukro bylo prvních pár let taky v pohodě, ale v poslední době díky spoustě podle mě spíš hromaditelů než sběratelů vylétly ceny raketově nahoru a mimo aukro se nedá díky tomu, že prodejci dobře vědí kde prodat, nic sehnat. Tak sem si postěžoval ...

s tím souhlasím, bohužel se s tím nedá nic dělat, je to nějaký nový trend. asi to bude tím, že ti, co nic nesbírali, protože nevěděli, že se někde dá něco sehnat, se najednou k tomu přes aukro dostali a mohou si tak naplnit své dávné tužby ...
a je zajímavé, že se na tom aukru ještě moc neprojevila krize .... čekal jsem, že lidi nebudou mít peníze a ceny půjdou dolu, ale zatím se nic neděje ...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.