příprava pro oběh po uskutečnění koloniálního plánu R-U na dálném východě...😁
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Úloha číslo 6
Skúsim prispieť aj ja troškou, aj keď to nie je práve numizmatika. Včera som sa vrátil zo služobky a v jednom kostole som objavil týchto pánov.
- O koho sa jedná (nevládli v poradí, v akom sú fotky 😉 )?
- V ktorom kostole sú tieto sošky umiestnené?
Podotýkam, že som to fotil so súhlasom kostolníka (aj keď na mňa divne pozeral, lebo ľudia fotia skôr vitráže a oltáre a najčastejšie na tajňáka). 🙂
Obrázky:

Sigurovo zadanie je zdá sa nad naše sily - pokiaľ by to bolo možné, keby sem pripojil správne odpovede ...
Zatiaľ nepridám vyslovene úlohu, hoci by sa nejaké pseudozadanie dalo vymyslieť (ale aby sa nebili dve úlohy ...)
našiel som zaujímavý zápis, v ktorom sa dozvieme, čo všetko sa dalo v roku 1629 ukradnúť zemepanskému úradníkovi na Liptove:
(voľne pretlmočené: to všetko ozbíjali, čokoľvek mal pri sebe, jakošto 700 toliarov tvrdých (? asi priamo v toliaroch, nie v drobnejších nomináloch) a 300 dukátov, kone 2 jemu vzali, pričom jeden (kôň) stál za sto dukátov; dve mentieky (kabátce, ktoré zemani nosievali často prevesené cez plece) a damaškom podbité dva dolomány (vrchné kabáty, plášte) a damaškom podbité dve sedlá a jeden čabrak tamže jemu (lokalitu vynechávam) vzali a (tohoto) služobníka zamordovať chceli )
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.