Moderátoři: Tomako, acme2000, smith

Profilový obrázek
MMER3

Uživatel

Zaregistrován:
31. 8. 2008

#1331 3. 6. 2009, 12:30

Díky za info k oběma bankovkám, ale u té stovky bude asi chyba, pick uvádí daleko vyšší ceny, než UNC 5 EUR, i když je to v dolarech, tak by tam ten přepočet neseděl.
K té dvoustovce, viděl jsem katalog (přiznám se, že jsem zíral... a to byl poměrně aktuální), kde bylo s proužkem Kčs ve stavu UNC za 800 Kč a s proužkem Kč ve stavu UNC 400 Kč, což je dost zajímavé, ZAIR neuváděli. Já sám tu s proužkem Kč léta sháním, ale Bčko mám neznatelně přeložené, jinak UNC.

Confidentia dimidia pars profectus, proscipientia ea alia!
Neustále aktualizovaný seznam bankovek a mincí, které sháním a nabízím, Vám rád pošlu e-mailem.

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#1332 3. 6. 2009, 12:53

MMER3 napsal/a:

...ale Bčko mám neznatelně přeložené, jinak UNC.

Pokud je přeložené, pak to není UNC... 🙂
maximálně by šla možná označit 1+ 😃

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#1333 3. 6. 2009, 12:56
Díky za info k oběma bankovkám, ale u té stovky bude asi chyba, pick uvádí daleko vyšší ceny, než UNC 5 EUR, i když je to v dolarech, tak by tam ten přepočet neseděl. K té dvoustovce, viděl jsem katalog (přiznám se, že jsem zíral... a to byl poměrně aktuální), kde bylo s proužkem Kčs ve stavu UNC za 800 Kč a s proužkem Kč ve stavu UNC 400 Kč, což je dost zajímavé, ZAIR neuváděli. Já sám tu s proužkem Kč léta sháním, ale Bčko mám neznatelně přeložené, jinak UNC.

špatně se díváš, Ivozilberman ti psal : VF 100EUR, UNC 300 EUR
a tu nízkou cenu uváděl na poptávanou 1000d/1974
(jen se to tam asi nakopírovalo 2x)

Chce to klidně číst a hlavně trochu uvažovat !!! 😃

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Profilový obrázek
petrsvetr

Uživatel

Zaregistrován:
9. 10. 2008

#1334 3. 6. 2009, 14:52
MMER3 napsal/a: ...ale Bčko mám neznatelně přeložené, jinak UNC. ...

:P 😋 tohle mi pripomina nektere popisy prodejcu na aukro: bankovka 2x prelozena, lehce natrzena, jinak UNC !!!! 😮

Profilový obrázek
MMER3

Uživatel

Zaregistrován:
31. 8. 2008

#1335 3. 6. 2009, 16:38

To je pravda (s tím UNC), ale chtěl jsem to tak napsat, i když ofic.je to AU nebo XF, ale zažil jsem často i u sběratelů popis tohoto stylu (neznatelně přeložená JINAK UNC), důležité je podotknout to slovíčko JINAK, bez něj je to nesmysl a lež, ale s ním to jde, i když ne ofic., ale snad jsme lidi, ne? 2x přeložená, natržená a UNC, to už ne tolik, ale to by chtělo vidět, dovedu si představit, že kdybych vzal úplně UNC bankovku, 2x jí lehce přeložil a jednou max.do 1 nebo 2 mm natrhl, že by se ten popis dal s přivřením obou dvou očí užít, liším však oběhový stav od mírně poškozeného, ale bankovního, mnohdy u svých aukcí, vyjma bankovek ve stavu UNC píši jen ,,horší oběhový´´ nebo ,,oběhový´´, nebo ,,lepší oběhový stav´´, u těch nejhorších píši ,,silně oběhový´´.

Confidentia dimidia pars profectus, proscipientia ea alia!
Neustále aktualizovaný seznam bankovek a mincí, které sháním a nabízím, Vám rád pošlu e-mailem.

Profilový obrázek
smith

Moderátor

Zaregistrován:
6. 2. 2009

#1336 3. 6. 2009, 16:56

MMER3 napsal/a:

... dovedu si představit, že kdybych vzal úplně UNC bankovku, 2x jí lehce přeložil a jednou max.do 1 nebo 2 mm natrhl, že by se ten popis dal s přivřením obou dvou očí užít...

Nedalo by sa, ani so zavretými očami.

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

Profilový obrázek
trava

Uživatel

Zaregistrován:
24. 2. 2009

#1337 3. 6. 2009, 18:55

Také si myslím,že stav UNC by měl být 100 % ,u novodobých bankovek v každém případě,u bankovek do 2. sv. války bych možná toleroval rozsah 0-UNC.

Profilový obrázek
jhkr

Uživatel

Zaregistrován:
22. 2. 2009

#1338 3. 6. 2009, 19:24
To je pravda (s tím UNC), ale chtěl jsem to tak napsat, i když ofic.je to AU nebo XF, ale zažil jsem často i u sběratelů popis tohoto stylu (neznatelně přeložená JINAK UNC), důležité je podotknout to slovíčko JINAK, bez něj je to nesmysl a lež, ale s ním to jde, i když ne ofic., ale snad jsme lidi, ne? 2x přeložená, natržená a UNC, to už ne tolik, ale to by chtělo vidět, dovedu si představit, že kdybych vzal úplně UNC bankovku, 2x jí lehce přeložil a jednou max.do 1 nebo 2 mm natrhl, že by se ten popis dal s přivřením obou dvou očí užít, liším však oběhový stav od mírně poškozeného, ale bankovního, mnohdy u svých aukcí, vyjma bankovek ve stavu UNC píši jen ,,horší oběhový´´ nebo ,,oběhový´´, nebo ,,lepší oběhový stav´´, u těch nejhorších píši ,,silně oběhový´´.

i toto je jeden z příkladů, proč to na aukru vypadá jak to vypadá, včera mně taky přišla bankovka přeložená do kříže udávaná jako UNC ....

Profilový obrázek
Šenfi

Moderátor

Zaregistrován:
30. 3. 2008

#1339 3. 6. 2009, 20:00

MMERe to snad nemyslíš vážně, jako viděl jsem od tebe už hodně pitchovin, ale tohle je teda síla 🙄

jhkr .... přeju silný nervy při reklamaci 🙂

Profilový obrázek
jano7B9

Uživatel

Zaregistrován:
26. 7. 2007

#1340 3. 6. 2009, 20:10

jou jou Šenfi 😁

... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.