Sbírámevšechno
Co to je za nesmysl??? Obhajovat se tady standou, který vystavoval za cenu již předem danou a prodával bankovku opakovaně protože se neprodala!!!!
Tady u tohoto podvodníka, který divně bankovku nafotil a uměle si přihazoval a ještě tam potom uvedl, že na dobírku neposílá a proto vystavuje znovu je výsměch a podvod!!!
Proč jste zmínil standu??? Nechápu... začínám uvažovat, že s tím prodejem máte něco spoleečného....

tak jsem zjištoval skutečnosti vzhlledem k tomu že jsem majitelem podobné rarity cca 25 let https://aukro.cz/20-kc-1926-tiskova-zkouska-navrh-pretisku-aunc-vzacne-6945881636 Jenže moje dva kusy mají razítko stejné jako na 1 a 5ti korunách a pouze z jedné strany takže to co bylo na aukru bude asi napodobenina už jen proto že prodejce udává stav UNC a to rozhodně neni. Co jsem o dvackách s razítkem vypátral ? Protože protektorátní dvacetikoruny byly v obehu až v roce 1944 bylo v roce 1939-40 ověrováno v Kolínské pobočce státní banky (dnes budova KB) zda a jak by vypadalo kdyby se na dvacetikoruny vzor 1926 aplikovalo přetiskové razítko. vzniklo celkem 5 ks vzorů kdy bylo aplikováno razítko černé barvy na oběhové bankovky a tyto byli odeslány ke schválení do Prahy . K schválení nedošlo a bankovky se vrátili do archývu v Kolíně. V roce 1945 když něnci likvidovali archívy dostali se bankovky do ruk civilistů vč spisu. Ke mě se dostaly zhruba před 25ti lety od syna pracovníka který na pobočce v kolíně pracoval tehdy jsem odkupoval pozustalost a tyto bankovky tam byli proto si myslím a mám možnost porovnat že to co je na ačku je novodobé udělátko

Jak se má zachovat prodejce, který si obohatil sbírku o vzácný exemplář a kopii, která byla na jeho místě se rozhodl prodat. Dal ji mezi kopie a blázni to vytáhli třeba na 3000. Kontaktovat je před skončením aukce nelze. Po skončení je to samý problém. Hádání s kupujícím, žádání o vrácení provize. Jak byste se zachovali vy aby to bylo košér?

Tak to že se objevujou kopie - repliky - faksmile apd je naprosto v pořádku a pokud prodejce řádně napíše popis do aukce nemám nic proti. Ovšem že se najdou pitomci co na to bezmozku přihazují je jejich věc a osobně jim to klidně prodám. Osobně si pamatuji že replika legionáře se prodávala i na burze za 300-400 tak na aukru šla za 14000 😃

ja si tady zadne kamarady nehledam a na tuto vasi trapnou odpoved ani reagovat nebudu.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.