Já bych to neposuzoval jako nadhodnocené, protože se to nedá s ničím porovnat, poslední se prodávala před 26 lety a vůbec zde nehraje roli, zda je přeložená a perforovaná. Hlavní důvod ceny je to, že je jich mezi sběrateli asi 13. Pokud bude tato státovka pravidelně v aukcích, tak můžeme posoudit , zda je cena adekvátní. Jak byla aukce prezentována v médiích, tak se jednalo hlavně o investici a ne o sběratelství. Takže cena vypovídá o hodnotě naší koruny. To se samozřejmě projevilo i u ostatních, poměrně běžných bankovkách.

no, je treba podotknout, ze posledni pred 26 lety se sice prodavala, ale v AUKCI ... ja vim minimalne o 2 dalsich prodejich, posledni pred cca 7 lety za 3,5mil a pak pred cca 12 lety za 2mil
Ale pravda je, ze k soucasne cene se asi nema cenu vyjadrovat, nekdo predevsim zainvestoval, tak se uvidi, az bude chtit treba prodat. Pripadne muze prodat nekdo z tech, kdo ji koupili za mnohem mene pred lety.

Samozřejmě uvidíme, jestli se nějaká ukáže. Ale hlavní problém je v tom, jestliže udělala 12 mega, tak další případný prodejce určitě bude chtít také tuto cenu. Z praxe víme, že některé bankovky se celá léta neukazovaly na aukcích a v prodeji, stačilo aby jednou některá udělala dobrou cenu a hned se jich vyrojilo několik dalších za stejné peníze.

Zdravím všechny poctivé sběratele, sledovali jste včera někdo i ostatní bankovky, které se na aukci bankovek.com prodaly? Byl jsem poměrně v šoku, když jsem viděl za jak přestřelené ceny se tam jednotlivé kusy prodaly...viz. 100kč J01 za 650 bez aukční přirážky / 20 kčs 1970 za 2800 opět bez přiřážky??atd.. To se tam sešlo tolik sběratelů, kterým zrovny ony kusy chyběly ve sbírkách nebo čím to je? Měl jsem tam cca 75 kusů o které jsem se zajímal, ale ty ceny byly úplně mimo. Díky za Vaše názory.

Taky všechny zdravím,
souhlasím s Vámi, nad mnoha položkami jsem kroutil hlavou, že to někdo koupí za tak šílenou cenu, když jsou celkem dostupné klidně za polovinu. Jenže mám takový pocit, že se podobně s kolegy divíme nad dosaženými cenami poslední dva tři roky téměř na každé aukci Aurey, Klima nebo Kohouta. Já měl v merku asi 20 věcí, nevyhrál jsem nic. U prvorepublikových platidel jsem si všiml, že podle nicků přihazoval omezený počet opakujících se dražitelů. Možná náhoda, možná ne, těžko říct.
Ještě k příspěvku pavel "1045" určitě je to jak píšete, za tuto cenu se klidně můžeme dočkat prodeje další 5000/1919 zanedlouho.
Pro mě je takovým typickým příkladem 100 Kč 1920. Ve stavu lepším než 2 se až tak často nevyskytovaly. Před nějakým časem se dražilo ve stavu N a prodalo se to za raketu. A odstartovalo to, že stavů 1 a lepších je momentálně v aukcích dostatek i když za cenu staršího auta. Určitě to výrazně popostrčil i ceník/katalog pana Hejzlara.
Upřímně, mít zbytečných 14,5 milionu tak si tu pětitisícovku taky koupím😃 Vzhledem k tomu, že je nemám, tak mám kopii - protože Mezsároše jsou cenou taky mimo realitu.

SR88 napsal/a:
Zdravím ...
Souhlas, naprosto čiré bláznovství,... chápu, že se lidé snaží uložit v dnešní době do nečeho peníze, tak jde cena bankovek nahoru, ale dát třeba 650,- + 20% za J01 když ji Klim má za 200,- je buď člověk, který se o sběratelství nezajímá nebo pračka peněz. Všechno co se včera prodalo, bylo za násobky posledního katalogu Aurei. Jediné co šlo za menší cenu byly nějaké 50Ks po roce 93 a co mě trošku překvapilo 100Ks 1940 s kolkem a bez série A10.
If it is too good to be true it probably isnt.

Že to překvapilo pana předsedu se nedivím, když přihazuje korunové příhozy na aukce! Jak to psal jeden náš kolega, tady nejde o cenu, ale o prestiž! A výsledná cena 14.520.000,- je krásná cena!😉 Ostatní aukce raději nekomentuji, bylo krásné celovečerní představení, několik herců v hlavních rolích dokázalo, že jsou na správných místech!
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek

"... Ostatní aukce raději nekomentuji, bylo krásné celovečerní představení, několik herců v hlavních rolích dokázalo, že jsou na správných místech!
Představení super vysokých cen to teda opravdu bylo , spousta položek se dá sehnat poměrně bez námahy za třetinové ceny, nepochopitelné...
Já teda osobně koupil jednu položku u které jsem na můj vkus zakrvácel, ale chyběla mi ve sbírce, takže jsem byl ochoten nabídnout vysokou cenu.
Příště tedy opravdu jen pro pobavení s chipsama v ruce a přáním, ať tam není položka co by mi chyběla...🙄

To číslo mě zaujalo. Sbírám celkem dlouho, ale nepamatuji si na aukci, kde by mě při zveřejnění katalogu zaujalo více než 10 položek. Z nich téměř vždy minimálně polovina odpadne po prohlídce materiálu. Zajímavé zjišťovat, jak to dnes chodí. 😉

Sbírám bohužel poměrně krátkou dobu a sleduji široké období, takže se o žádné zajímavé zjištění nejedná...
Informaci o počtu kusů, které jsem sledoval, byla napsána, aby bylo zřejmé, že se v aukci nejednalo o jedinečný ústřel ceny. Určitě bych to nebral jako obrázek dnešní doby 😉
..Zajímavé je, kam se ceny i naprosto dostupných bankovek vyšplhaly a informace k tomu vedoucí.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.