Ukázka toho, na co (a koho) si třeba dát pozor. Je úplně jedno, jestli je to prodejcův záměr nebo neznalost. Každopádně, takto ne. Pro ilustraci jsem zvolil dost výrazný příklad. Smutné je, že jeho vyhledání trvalo cca minutu.
https://aukro.cz/500-korun-1944-2x-specimen-stav-unc-6978331153

Rozuměl jsem tomu tak, že jste měl snahu těch 75 položek koupit, a přeložil si to tak, že jste jeden z těch, kteří chtějí poskládat za jeden, max. dva roky sbírku československých bankovek kromě TOP3. 😉

To určite nie. Toľko času manažéri nemajú. Dajú tomu jeden, maximálne dva dni.😃
Processed coin catalogs 4.418 Auctions / 36.665 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

SR88 napsal/a:
Příště tedy opravdu jen pro pobavení s chipsama v ruce a přáním, ať tam není položka co by mi chyběla...🙄
Sbírám bohužel poměrně krátkou dobu a sleduji široké období, takže se o žádné zajímavé zjištění nejedná...
Takto to dělám už nějaký rok, místo chipsů mám dobré pití, jen sleduji a říkám si, že jsem udělal dobře, když jsem začal sbírat před více, jak 20 lety za normální ceny na tu dobu! Dnes bych musel jít nejdříve vybílit banku a potom začít sbírat bankovky! 🙂
I těch mých 20 let je stále málo na to, abych věděl všechno o bankovkách.....Kolik let je sbíráte a jak je široké to období? Můžete se podělit s námi? Poměrně krátká doba je např. rok, dva, tři!
A široké období je jakého rozsahu? Já například sbírám hlavně období 1949 - 1992 a na toto období, jsem se dal při sbírání bankovek, protože se mi velmi líbilo, bylo zajímavé a bylo to tzv. pole neorané.😉 Každý sběratel si oblíbí nějaký časový úsek, kde se snaží sesbírat nejen základní bankovky, ale i různé varianty, rarity atd.
Psal jsem to tu už několikrát, že z deseti začínajících sběratelů, vydrží sbírat alespoň 10 let, bohužel maximálně tři sběratelé a za tím si stojím!
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek

Je to presne ako vo WuSchu. Ja som sa začal považovať za zberateľa až keď som sa dokázal vyrovnať svojemu učiteľovi alebo ho dokonca poraziť. Stále hovorím, že je to beh na dlhé trate. Minimálne 5 rokov jedna oblasť. Štúdium, aukcie, sklamania a víťazstvá.
V súčasnosti mi už najväčšiu radosť nepôsobí fyzické vlastníctvo predmetu (bankovky či mince), ale poznanie jeho histórie. Schopnosť poznať a vnímať zaujímavé súvislosti.
Keď som začínal, tak som chcel vyzbierať všetky meny sveta. Dnes si už prísne vyberám. Vývojom si musí prejsť každý zberateľ. Nedá sa oklamať a preskočiť. Štartovacie pole je preplnené záujemcami, no len veľmi málo ich šťastne dobehne do cieľa.😉
Processed coin catalogs 4.418 Auctions / 36.665 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.