aha, takže soukromý zlatník (velkopodnikatel) zasazující tvrdé brilianty...😁
P.S. To jste nikdo nenapsal jakožto teoretický zájemce o nákup bankovky, o zaslání lepší fotografie???
Nebo ji někdo máte?(ta na netu stojí za prd...)
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Posudek ČNB by měl stačit...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Ta 5000/1919 je porad obestrena spoustou zahad - napr. je znamo, ze se jich 98 nevratilo z obehu, to jsou NEPREFOROVANE kusy !! Kde jsou? Shorely, ozraly je mysi? Nebo treba lezi neporusene na dne truhly nejakeho velkostatku?😆
A pak hlavne - kolik tech bankovek bylo perforovano, t.j. zachovalo se? O vsech moznych vecech existuji zaznamy nekolik stoleti zpet a TOHLE FAKT NIKDO NEVI ???? Porad se mluvi o dalsich a dalsich novych kusech, tedka je jich znamo nemylim-li se asi 35? Urcite jich perforovaly nejaky kulaty pocet - minimalne 50, treba i 100 !!???

Je to opravdu vcelku zajímavé. Myslím,že by evidence perforovaných kusů i tak měla existovat. U všech bankovek evidence je,tak proč u jedné chybí?? Neperforované kusy jsou zmíňovány pouze jako předpoklad,ale dokud někdo nezveřejní aspoň foto,tak to budou vždy jen a jen dohady. Ale jak píše Jirka 72 myslím, že specimeny evidovaníé jsou !!!

Je to opravdu vcelku zajímavé. Myslím,že by evidence perforovaných kusů i tak měla existovat. U všech bankovek evidence je,tak proč u jedné chybí?? Neperforované kusy jsou zmíňovány pouze jako předpoklad,ale dokud někdo nezveřejní aspoň foto,tak to budou vždy jen a jen dohady. Ale jak píše Jirka 72 myslím, že specimeny evidovaníé jsou !!!
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.