Řekl bych, že to je číslo K 60 /62 a číslo za lomítkem je z jiné sady čísel, dokonce mi připadá i jiné barvy(K60 fialová, 62 černá) 🙂
Pro nulu u číslice 60 bylo použito možná malé písmeno "o"
Obrázky:
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

...dovolím si upozornit, všechny uživatele, kterým leží v žaludku spojení mé,tedy uživatele filatelista001, FOS spol.sr.o. a sbiram.cz, a cokoliv ohledně rozprodeje a prodeje materiálu,že nabídky mé soukromé i firemní jsou naprosto korektní, popisy a fota odpovédají plně realitě a vždy se snažím firemní i soukromé obchody dotáhnout do konce k oboustranné spokojenosti.Koneckonců, myslím, že jak pan Říha,co by místní moderátor, nebo pan Mutina mohou tuto skutečnost potvrdit....a fakt že jsem si do sbírky nakupoval z aukce několik desítek položek/protože do aukce nám většinou zboží dávají naši zákaznící a prodáno je formou komisního prodeje/, a z těch několika desítek položek jsem tři, slovy tři vložil do jednoho z mnoha alb dublet specimenů, které soukromě vlastním nemusí zadávat podnět k jakékoliv spekulaci, poškozující jméno mé, či jméno firmy.Rovněž bych si dovolil upozornit na skutečnost, kterou tento všímavý uživatel neuvedl....ano v době aukce se část zboží přesouvá na aukční prodej, ale vyrazným způsobem se mění ceny...a to ve prospěch sběratelů.Jsem sběratel stejně jako Vy, ale také jsem obchodník.....a to že jsem i sběratelem si myslím, je ku prospěchu sběratelské obce, protože mým prvořadým soukromým i firemním cílem při sbírání a obchodování cílem je to, abych se každému mohl podívat do očí.😆

Ospravedlnujem sa Vám, ak som sa Vás dotkol, ale bolo to z mojej strany len čisto konštatovanie, nič iné.Samozrejme, že je to úplne normálne.Poukazoval som len na cestu tých bankoviek od aukcií až k vám a atd.Takže to prosím neberte ako ohováranie, alebo nedajbože útok na Vašu osobu.Predsa aj ja mám s Vami len a len dobré skúsenosti a poznáme sa aj osobne 😉 :-)

Je to určitě K 60/xx, ale už jsem jednou viděl i označení K 70/70. Tahle čísla opravdu označují číslo základního souboru, pro který byla platidla zhotovena a do kterého byly posléze zařazena. Dr. Moravec v jednom pojednání (M.Revue asi 2006) popsal několik různých druhů takových označení, i když to bohužel dále nerozvíjel. Ono i v ČNB srovnávacího materiálu tolik nemají, i když bychom si mohli představovat opak.
Souborů bylo několik druhů, záměrně nepoužívám označení ministerská alba, protože v některých případech to byly svým omezeným obsahem opravdu spíše soubory platidel, které byly zhotoveny pro určité konkrétní použití (dary, reprezentace, dokumentační nebo školní účely apod.).
Pro zajímavost, nedávno jsem měl možnost detailně si prohlédnout jeden takový soubor, který obsahoval i všechna tři nejvzácnější čs.platidla, který byl tehdy NBČ adresně věnovaný konkrétní (nejmenované :-)) )osobě. Zajímavé bylo, že pravých bankovních vzorů tam bylo tak 20%, ostatní byly běžná platidla perforovaná SPECIMEN, která známe z „normálního“ perforovaného alba. Nicméně jako celek to bylo unikátní právě proto, že šlo o autentický a kompletní soubor od roku 1919 do roku 1945.
Všechny, které to zajímá pak podle mých informací v novém roce jistě osloví specializovaná publikace, která se věnuje právě problematice našich bankovních vzorů, k jejímuž vzniku prý také přispělo svým dílem i poměrně dost našich dlouholetých sběratelů :-))
Obrázky:

k 65 /62 😈
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

Já bych si celkem stál za tím K 60/62 s malým nedotiskem té nuly
Obrázky:
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.