je toho vic:
http://www.aukro.cz/item868469247_5000_kc_csr_1920_c_luxus_hledana.html
ULET!!
http://www.aukro.cz/item844481590_5000_k_csr_1920_c_luxus_n_hledana_perf.html
ULET PODRUHE !!

Ale všechno je to o tom, že když to není pro zkušené sběratelé třeba onen poslední chybějící kousek, tak to přebíjejí většinou začínající nezkušení sběratelé. No co se dá dělat, každého z nás to sem tam potěší, když se to prodá za víc , než je zdrávo. Musíme to nějak vydržet.

pokusim se oživit už zapadající debatu o tisícikoruně bez Palackého. Uživatel Nikita se tu kdysi pochlubil úplně tím samým chybotiskem, když se pokoušel zjistit cenu. I když jsem ho bohužel neměl nikdy v ruce (ten chybotisk), podle dostupných informací nebo spíš fotek dvou dalších identicky pokažených bankovek s velmi podobnými sériovými čísly, tedy evidentně z jednoho archu, jsem si jistý, že to není žádná chemie, ale určitě jeden z "nejpodařenějších" chybotiskových úlovků ČR a zároveň asi souhlasí i informace, že je vystavený třetí do počtu.
Cena dostatečně šílená, ale ne zas tak docela ve srovnání s "Zairovkami" a jejich výkony z poslední doby. Sám se neřadím mezi zastánce toho trendy sběratelského přístupu "kdo nemá Zaire nemá kompletní ČR" a nějaké vyjímečnosti této bankovky, pro mě je to chybotisk (v širším významu slova) jako každý jiný, kterého se zachovalo poměrně značné množství kusů a nepustil bych za něj víc jak jeden průměrný měsíční plat po zdanění. Každopádně pokud může současná "tržní" cena Zairovky v lepším stavu dosáhnout 175 000,-, tohle je pro mě milionová tisícovka.

jednoznacne podporuji myslenku, ze Zaire je nekde mimo realitu ... to ten Palacky je mnohem zajimavejsi chybotisk. Zkratka medialni humbuk kolem te dvoustovky udelal svoje ..

No, s tou tisícikorunou to bylo naopak, já se snažil přebýt🙂 U této bankovky je většinou UNC kvalita jen u sérií BE a BL, ostatní se méně vyskytují, ale člověk, který měl přihozeno to podle mě s cenou také přepálil.
Chápu, že když někdo shání poslední sérii, kterou nemá, tak třeba přepálí cenu, ale poslední dobou se to objevuje čím dál více. Souhlasím, že je to dáno hlavně nováčky, kteří nemají moc ponětí o ceně, jen doufám, že to brzy pomine🙂 Dalším příkladem mohu uvést aukci u Klima a prodej dvou 50 Ks 1940, každá z nich šla za cca 1 200 Kč, taky celkem slušná cena...

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.