Gordot: díky za potvrzení, já to tušil...
Potom ale bylo téměř jistě použito k tisku více tiskových desek a vzhledem k tomu, že při výrobě desky tam byly označení sérií doplňovány, může být teoreticky nejméně tolik pozic mezi "Cd6" a "20"dole tolik, kolik bylo vyrobeno tiskových desek.....
Pochybuji, že by byl vzhledem k životnosti desek vytištěn celý náklad bankovky jen jednou deskou, ale pokud se pletu, tak mne opravte.
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

K 20 Ks/39 - no, já myslím, že bude bankovka určitě pravá - už když uvážíme, že Slovensko mělo tehdy dost promakaný (až přehnaně) složitý systém písmen série + čísla (viz Bajer - přehled číslovačů + 2 články v Notafilii, které odhalily postup přidělování číslic a písmen slovenských bankovek). K "Cd 6" (vyjdeme-li z tvaru písmen či číslic) má nejblíže "Gh 14", "Cb 54" a "Gf 62" .... tak myslim, že to by nikdo nezfalšoval, i z detailního scanu je jasně vidět, že ta písmena i číslo série odpovídají.

tohle nechapu, proc nekomu vadi ... prece nikdo nikoho nenuti, aby si ty UNC petistovky kupoval. Navic nektera muze mit pekne cislo a tim se stava cennejsi. Tohle mi fakt vadi mnohem mene nez treba ty neuplne popisy, umyslne zameny I./II. vydani, zatajene prehyby, ohyby rohu atd. ...

tak,tak sice uz je aukce odstranena,ale taky v tomto nevidim nic spatnyho kdyz neni nekdo schopnej dojit si pro UNC do banky tak at si priplati,
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.