Do Šumperka jezdit pouze máte-li zájem o min.20 položek, pak možná alespoň jedna bude přibližně odpovídat popisu zachovalosti, to je moje zkušenost z posledních let u mincí. A dražbu na limit nedoporučuji vůbec, vyvarujete se pak pozdějšímu zklamání a to i když je uvedeno foto. Nebylo tomu tak vždy, něco jsem tam také získal, ale v posledních letech, darmo mluvit.

S údivem zjišťuji, že se Šumperkem má (nejen tady na fóru) špatnou zkušenost v podstatě každý a každý také říká "už nikdy víc" .... kdo jim ale tedy dělá kšefty - "prvo-kupující" nebo si snad někteří řeknou "tentokrát to třeba vyjde?". Jen mi to přijde jako ostuda, že takováhle pobočka ČNS může fungovat, když se to o ní v podstatě veřejně ví a nejsou to jednotlivé excesy ale téměř setrvalý stav...
Já osobně jsem vždy preferoval bankovku vidět na vlastní oči, eventuálně alespoň kvalitní scan. S příchodem Aukra jsem byl poměrně obezřetný celkem dlouhou dobu, ale až do této chvíle se mi nestalo, že bych řešil nějaký extra problém - v 99% odpovídala fotka nebo jsem si nechal poslat fotku jinou. Jen jednou špatná zkušenost - bankovka vypadala na líci celkem slušně, rub měla ale stržený a ještě počmáraný propiskou ... ještě že to bylo jen pár korun.

Máte pravdu. Dražit v Šumperku bankovky je hazard první třídy. To je ovšem mezi sběrateli známo již poměrně dlouho. Všem, kteří maji problém s kvalitou došlého materiálu, doporučuji kontaktovat přímo Dr.Holuba předsedu pobočky. Nejen, že je to velmi příjemný pán (mnozí ho možná znáte jako licitátora na nejrůznějších aukcích), ale i člověk, který své vždy sliby plní. Já osobně jsem nenapravitelný a v Šumperku dražím stále, ale vždy něco pošlu zpátky. Letos jsem se však už dostal na 80% vrácených věcí🙄 , což je asi mezi pobočkami ČNS unikát. Takže se na to asi příště vykašlu!
Zmínky o neochotě přijmout upozornění na chybné určení materiálu, případně jeho kvalitu z vlastní zkušenosti dobře znám. Např. v SNS pobočka Košice, jsem jednou panu Tóthovi rozmlouval jeden "strojní" přetisk na 5 Kč 1938. Ani zaboha se nechtěl nechat přesvědčit, že udělal při popisu chybu! To jsem určoval já, literatura to potvrzuje apod. vše hlasitě podbarvené východoslovenským temperamentem 😃 ....😆 No, nakonec udělala ve stavu 1 asi 5 t.slov.korun. Prostě komedie.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.