Velmi zaujimave... Mozete niekdo uviest zakladnu literaturu k tymto znamkam?
CORPUS NUMMORUM
...cross-referenced auction archives coming very soon...
Sledujte progres na Facebooku

som hodil do googlu a druhy link bol tento pekny clanok v madarcine🙂 http://epa.oszk.hu/01400/01466/00011/pdf/banyaszattorteneti_EPA01466_2011-01_03Urvolgyibanyapenzeink1.pdf
CORPUS NUMMORUM
...cross-referenced auction archives coming very soon...
Sledujte progres na Facebooku

Szemán-Kiss je zpracován slušně, stál mne cca 1500-2000Kč(za 500stran) před několika roky...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

cena byla včetně poštovného z Německa...

Sigur: Nene nezačnu, tuhle literaturu mám už jen dokumentačně k početňákům(ty mi sbírat jako hlavní zcela stačí). Jinak minisbírku těchto důlních známek(10různých + 2 navíc stejné) co jsem měl, tak získal vcelku můj dobrý známý, kde již sbírají v rodině třetí generaci Leopolda I., tak mne nakonec ukecal...
Jinak kdeco jsem zdaleka nesbíral, ale zajímavou literaturu si přečtu nebo koupím i z oblastí co jinak nesbírám, dobrá a rozsáhlá knihovna literatury je prostě základ!😉

Sigur : ďakujem, postupne pridám aj ďaľšie.
Okrem Katalógu od Szeman - Kiss, sú prefektné články, štúdie od slovenských autorov : p.Gindl a perfektne o banských znakoch písal p.Trenčan.
Na internete sú v maďarčine dva články od Szemana, jeden pojednáva o Smolníckych banských znakoch a druhý od Špaňodolinských.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.