To jsem to zase zchytal.Tady na druhé fotce je stopa po oválné bublině,na té první je Black Prince se stejnou stopou po oválné bublině(vpravo v horní části).V safíru III3 na českých korunovačních kenotech i na několika dalších lze tyto prohlubně také najít,je to typycké pro české spinely.Při broušení se s tím nedá nic dělat,došlo by k výraznému zmenšení kamene.Pro Pavlínku-nehulím.Zkusím najít živé trilobity v gabru ,už jsem je kdysi našel,ale nevěnoval jsem tomu pozornost a nález už nemám.Jsou velmi malí 1-2mm,hold některé živočišné druhy se zvětšují,jiní zmenšují i bez vlivu člověka.
Obrázky:

Ano velmi staré římské šperky ,kde jsou jak říkáte tato sklíčka ,jsou často prezentována jako skleněné imitace,přesto že je na špercích vidět,že vsazení sklíčka je původní.Jde o chybné posouzení,taková skla římané vyrobit neuměli a vyrobit kapkovitou bublinu to by byl problém i pro součastného skláře.
Obrázky:

Na tom slunci je to přece obrovská kolonie hominidů plovoucích na safírovo - spinelové desce (taková dubleta) aby lépe plavala, a samotní obyvatelé jsou potomci těch hominidů, které tady pan krtek sbírá a prezentuje. Na slunce se samozřejmě dostali později na meteoritu, který se odrazil od země a narazil do slunce, kde se naštěstí díky houbě žijící v roztaveném gabru dále neodrazil. Při odrazu jich část proměnil na safíry a druhou část na sebe nabral a odvezl.
Vždyť je to tak jednoduché.

No já nevim, asi cenzura... nebo to vlákno přejmenuj 😉 Být tady moderátorem, asi bych si z toho nenechal dělat divadlo Járy Cimrmana.... Nech si najít googlem obrázky třeba "safír jizerská louka" ... 🙄
jezevec74@gmail.com

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.