Moderátoři: smith

Jsem numismatik začátečník a jelikož jsem milovník české historie, především středověku, začal jsem sbírat bohemika. Neustále se všek peru s problémem, jenž se nazývá numismatická literatura. Už přes rok a půl sháním např. od Fr. Cacha - "Nejstarší české mince I.-IV.", Smolíka - "Pražské groše a jejich díly" a jiné. Tyto knihy se nedají nikde sehnat! Obracím se proto na zkušené numismatiky, disponující kvalitní literaturou týkající se bohemik, zda by byli tak laskaví a ochotní mi své knihy okopírovat, oskenovat nebo alespoň zapůjčit, abych si mohl kopii udělat sám. Všechny náklady s tím spojené samozřejmě uhradím! Nebo jestli existuje něco v elektronické podobě? Samozřejmě jsem ochoten tyto knihy i odkoupit. Moc děkuji za pomoc. daigu

Tie Čechy sú o ničom. Všimnite si si Václava III. (1305-06), pripisujú mu tam pražský groš, ktorý on nikdy nerazil. Už som to aj písal, aj to už asi všetci vedia, groše s menom Václava III. (WENCEZLAVS TERCIVS) razil Václav IV. Václava III. nestihli korunovať, zavraždili ho skôr, preto ho Luxemburgovci medzi českých kráľov nerátali. Nemcom sú takéto skutočnosti schopné uniknúť.

Topa77 napsal/a:
Napiš maila
Mohl bych prosim prosim take poprosit o toho Smolika? Email: oliverZAVINACcentrum.cz. Moc by me to pomohlo. Pokud budu vyslysen, moc dekuju !!!

Lidicky, na netu (rapidshare) bylo relativne nedavno ke stazeni:
Greek Imperial coins and their values.The Local Coinages of the Roman
a
Greek coins and their values. Volume II (Asia and North Africa), David R.Sear
a taky:
Coins of England
nestahli jste to nekdo? Uz to nefunguje. Vymenou nabizim jine katalogy (se zpracovanym klikacim obsahem).
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.