Dobrý den,
jsem naprostej lajk a chtěl bych se Vás zeptat jestli je investice do pamětních stříbrných mincí dobrou investicí či ne. popřípadě kdy a kde je vhodné koupit mince.
Je výhodné koupi i teď mince už vydáné (PROF), a kdy a jak koupit mince ještě nevydané.
Není to jen krmení ČNB???
Dík za odpověď

Do proofek se vyplatilo investovat tak před 5 lety, kdy jejich náklady byly velmi nízké ( max. do 2500 kusů ). Dneska, kdy se pohybujou mezi 10-20 tisíci kusů, je to vyhazování peněz. Navíc kvalita šla výrazně dolů. Není větší radost, když přijde proofka v poškozený kapsli, nebo je na ni otisk atd.
Proto jsem dal od proofek ruce pryč.

To sem si přesně zjistil...
např:
r. 1994 650. výročí založení pražského arcibiskupství...2 500ks
r. 2003 100. výročí ustavení Svazu lyžařů v Království českém...4 500ks
r. 2007 650. výročí položení základního kamene Karlova mostu...20 000ks
atd..
takže se jejich hodnota nebude ňák moc zvyšovat pač jich bude plná prdel?
ale vždycky bych je měl prodat min. za většá cenu než nákupní, ne?
kam je teda lepší investovat..
děkuju

na toto keby je odpoved , tak neexistuje chudoba.
.
dnes letia stare mince a bankovky v spickovom stave a zlate a hlavne strieborne tehly
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

Pánové, já nevím jestli si rozumíme😁
ale je lepší investice do PROFKY nebo investice mé přítelkyně za parfém Chanel za 3,5 tácu??😆
chci jen vědět, když koupím teď mincu za 500Kč prodám jí za 10 let za min stejnou cenu?? Já to nechci jen na obohacení, to sem fakt malá ryba, ale jen abych měl ňákou finanční jistotu v trezoru až mi někdo vykrade bankovní účet...😋

odpoved- ano predas ju asi za viac. otazka je ci jej vysledna cena nebude len cena 500 kc navysena o inflaciu a cenu kovu za 10 rokov .... a dalsou otazkou je ci ti nezacne minca korodovat... atd...jedinu istotu mas v nominale- teda 200 kc, a potom cene kovu z ktoreho minca je ... ale taketo veci si kazdy musi ujasnit sam.
obchodnik by ti radil kupuj...
tazko povedat . ale aj parfem Chanel ma iste vyhody 😁
... Som tu deň a noc ...

Chápu, chápu...i tak bych v to měl ale uloženej kapitál (i když malej) kterej by neztrácel na hodnotě, je to tak???? nic víc nechci vědět!!!Jen jestli neprodělám, když koupím mince za třeba 10 tis...
A když bude mince v orig. stavu (kapsle) tak může zkorodovat atd???😞
Děkuju

Nebo jinak, koupím si auto za 500 tis. a za 1. rok klesne o 100 tis. Tak to je u nových aut...
Ale když koupím mince za 10 táců tak to neklesá ne?? Jak říkám, já sem lajk a chci se poradit než začnu investovat (a nechci jen tak krmit ČESKOU NÁRODNÍ BANKU)
Chtěl bych jen uložit peníze (i když bez zisku) do stříbrných pamětních mincí...Je to dobré uložení...???
Jak sem psal, moje přítelkyně proobouvá a prooblíká takovej majlant, že bych měl celou sbírku od roku 1993 ve zlatě😆 😆 😆 😆 😆 🙄 🙄

ano moze, ale stava sa to len na minciach co su neni z cisteho striebra alebo zlata. kolega ti to uz pisal a stalo sa to aj mne. a ked uz je na minci taky fliacik uz ju za taku cenu nepredas, za aku by si predal zdravu mincu
... Som tu deň a noc ...

Když chceš investovat do přítelkyně, máš mnoho možností aniž by jsi musel navštívit Pařížskou ulici v Praze.
Jak jano naznačil, jsou tu stříbrné (zlato chudých) investiční cihly nebo uncové stříbrné mince (a zvládneš i průběžně investovat do přítelkyně).
Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.