Moderátoři: smith

Nejlépe měnit miniexpozici (její dílčí téma) třeba 3x - 4x do roka, aby chodili lidé i opakovaně.
Dobrá je třeba i spolupráce s místními sběrateli a historiky apod. Vždy bude asi ale prvořadá a podstatná otázka kvalitního zabezpečení vystavených věcí, správné podmínky uložení např.osvětlení a další.
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Nevím, jestli je literatura od Novotného ta pravá. Dále říkáte, že již chcete kupovat mince, proto se ptám, jestli máte přehled o cenách, jestli jste schopen správně ohodnotit zachovalost mincí, protože toto hledisko s cenami přímo souvisí. Hlavně mě ale neříkejte, že si ceny najdete v katalogu. Atd...
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

njn....tak mi dajte link na lepšiu literatúru, môj google je asi na dve veci. Objednal som si ešte minulý týždeň zopár denárov za cca. 7-8 €/ks. Snáď pri tej cene to nebude až taká hrúza. No sú pritom aj nejaké toliare, jeden údajne R, učinil som tak po dopisovaní so súdnym znalcom,,,,,,,až potom som narazil na tento portál a dostávam od Vás "rozumy". No uvidíme čo z toho vylezie. Už budem opatrnejší a budem sa radiť tu s Vami.

Ten samy "R" tolar muzete poridit za 200 EUR nebo za 1000 EUR. Zalezi na detailech. Jde o to nedopadnout tak, ze nakoupite mince od lidi, co se vam snazi "pomoci" a za pul roku zjistite, ze jste nakoupil veci za petinasobek ceny. Sice je to skolne, ale jak tusim rekl B. Willis v jednom filmu - ziskat zkusenosti se da i ve skautu a vyjde to levneji🙂

O serioznosti literatury Vám musí říci svoje názory zkušenější sběratelé, kteří se daným obdobím věnují. Pokud Vám jde pouze o uherské ražby a jejich seznamy, pak se bude jednat například o Huzsára.
Soudní znalec ještě nemusí být zárukou odbornosti. Rači se snažte seznámit se sběrateli, kteří maji jisté a dlouhodobé zkušenosti.
Při koupi mincí používáte slova údajně, což je při takovém přístupu začátek cesty do pekla. Proto musíte získat hodně vědomostí, kde tyto termíny nemají svoje místo.
Musíte mít naprostý přehled o vzácnosti sběratelského materiálu a jeho cenách, v závislosti na různých kvalitách mincí. Jen tak na okraj. Pokud mincí náleží vzácnost R, pak jich nesmí být více než 50 exemplářů.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.