Moderátoři: smith

samostatná téma by asi bola zbitočná, sú tu jednotlivý panovníci, tak tam treba vkladať svoje otázky, prípadne prírastky. Halačka tu bol ponúkaný za 1200 Kč v sekcii literatúra. údajne sa dá kúpiť aj lacnejšie, ja som kupoval na začiatku za 1500 Kč.
blasko.juraj.ml@gmail.com

Mám otázky:
V prípade že sa účastníte aukcie, napr. AUREA, k vydraženej cene za mincu Vám účtuje aukčná spoločnosť DPH? Odhadujem že áno........
Máte niekto živnostenské oprávnenie alebo s.r.o. so zameraním na numizmatiku? Je to viazaná živnosť? Čo k tomu treba?
Ďakujem😉

Nejsem si jisty, ale myslim, ze jsem platival jen cenu + poplatky, tak s tim DPH by me to taky zajimalo, mozna bude soucasti ceny nebo je vyjimka.
Numizmatika je v CR vazana zivnost a je celkem slozite si ji obstarat - jestli se nemylim, tak par let praxe ci vystudovanou historii umeni a pod., nebo nekoho, kdo se za tebe zaruci.

Pokud se nepletu, aukční firmy si účtují většinou DPH pouze z aukčních poplatků, tedy většinou zanedbatelná částka u běžného nákupu.
(určitě to tak je u akcí známek)
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Treba u Kuenkera je to uz v tech poplatcich (23%), jenom predim to byvalo 15% + VAT. Tady je urcite DPH (ktera se ale pocita jinak nez v Nemecku) uz v poplatcich, proto je taky na nekterych aukcich prirazka nizsi v pripade investicniho zlata (z nej se DPH neplati).

No na stopu po oušku nad znakem bych ještě přivřel oko, ale tu hrozně ohlazenou stranu s madonkou už tolik ne. Jde o celkem pravidelně se ukazující a dostupnou minci, není tedy důvod tolik slevit ze zachovalosti na minci do sbírky.
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.