Zdravím kolegové sběratelé, potřebuji poradit s kolekcí známek USA.
Sbírám Německo a zajímám se o tiskové vady, částečně ještě R-U. O ostatních státech mám jen velmi malé povědomí a minimum odborné literatury. O známkách USA nevím skoro nic. Během tohoto roku jsem kupoval rozsáhlou sbírku Německa od německého sběratele / respektive dědictví po sběrateli / Nyní mi nabídl album amerických známek, které nedovedu posoudit. Je to mix velmi starých známek až po moderní. Chápu, že bez posouzení zoubkování, průsvitek a bližším ohledání se cena odhadnout nedá. Jde mi spíš o názor sběratele jestli je nabízená prodejní cena reálná a zda jsou tam nějaké známky, které zaslouží bližší prozkoumání. Soubor mohu nyní zakoupit za á 9000 Kč, původní nabídka byla ještě o 2500 Kč vyšší. Zajisté tam je velké množství velmi běžného materiálu, ale jsou tam i opravdu velmi staré známky.
Následně bych známky měl do výměny, nebo je prodal na refinancování dalších nákupů. Nečekám, že by to byl nějaký extra super kup, ale nerad úplně bych vyhodil peníze. Odkaz na fotografie přikládám. Omlouvám se, že jsou fotky na přeskáčku nové-staré. Děkuji za vaše názory.
Prodejce je velmi ochotný, nebyl by problém koupit třeba jen část starších známek, nebo výběrem. Pokud je něco zajímavého i v těch novějších tak bych to vzal jako celek.
Fotografie zde:

Dobrý den,
podobnou, asi ještě o něco lepší sbírku USA mám také a na 9000 Kč bych ji určitě neohodnotil. Čtyřciferná suma to ale určitě bude. U "velmi starých" známek USA je hlavní problém kvalita, poškozené/decentrované/těžce orazítkované kusy stojí zlomek (jinak vysokých) katalogových cen. Většina hodnoty sbírky je koncentrována na prvních třech (nejstarších) stranách a i v tomto rozlišení je na první pohled vidět velmi proměnlivou kvalitu...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.