Moderátoři: Tomako, acme2000, smith

Profilový obrázek
Šenfi

Moderátor

Zaregistrován:
30. 3. 2008

#561 11. 3. 2009, 08:13

Vtipálek😆

Profilový obrázek
petrsvetr

Uživatel

Zaregistrován:
9. 10. 2008

#562 11. 3. 2009, 12:55

snad nejlepsi historku mel v tomhle ohledu jeden clovek: vse nasel v malinkem zazdenem pristenku, ktery nahodou objevil pri rekonstrukci stareho domu. Dum drive patril rediteli banky. Nalezeny byly nejen bankovky, ale i obraz Vaclava Spaly, starozitne hodiny, atd.
Samozrejme, ze bankovky mely cenu par desetikorun a o nalezu obrazu a dalsich veci lze pochybovat, neb to nenabizel ...
Ale vypadalo to, jako by vykopal poklad🙂

Profilový obrázek
Šenfi

Moderátor

Zaregistrován:
30. 3. 2008

#563 11. 3. 2009, 15:37

To je vyloženě román na pokračování, Jirásek byl proti němu naprostej amatér 😆

Profilový obrázek
smith

Moderátor

Zaregistrován:
6. 2. 2009

#564 11. 3. 2009, 16:28

Pre naozaj náročných, ako je uvedené v titulke aukcie:

http://www.aukro.sk/item579925383-20-korun-s-kolkovanim-pre-naozaj-narocnych.html

😁

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

Profilový obrázek
salai

Uživatel

Zaregistrován:
21. 1. 2008

#565 11. 3. 2009, 22:39

tak to sidělá p.... (srandu) né vždit je to hadr

Profilový obrázek
sberatelpavel

Uživatel

Zaregistrován:
12. 2. 2009

#566 12. 3. 2009, 06:31
Pre naozaj náročných, ako je uvedené v titulke aukcie: http://www.aukro.sk/item579925383-20-korun-s-kolkovanim-pre-naozaj-narocnych.html 😁

Ty aukce pro náročné s opravdu ojedinělými kousky se začínají množit, stejně jako noví prodejci na Aukro, kteří je nabízejí.... ale tahle je opravdu nááádherná, to se musí nechat 😁 😁

Profilový obrázek
ronnie21

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2008

#567 12. 3. 2009, 11:22

No tak já jsem taky jednou na burze viděl clověka, který měl u sveho stolu plakat asi v tomto smyslu: Pozor, mimořádný nález starých bankovek !!! Nalezeny pri přestavbě domu ve starém sklepeni v dřevené bedýnce s německými nápisy a hákovým křížem !! - dům byl za války obýván důstojníkem SS, takže si zřejmě Němci ukryli ve sklepě cennosti ....
No, v tom albu nebyla cennější bankovka než tak za 100 korun ... Tohle by taky byla zajimavá historka na internetový prodej, co říkate?

Profilový obrázek
Robbie

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2007

#568 12. 3. 2009, 12:31

Zní to sice hodně smyšleně a romanticky, ale i to se v reálu stává🙂 Akorát že nálezce a následně pak sběratel z toho samozřejmě vyzobe to nejcennější, nejhezčí, nejlepší a jenom ten zbytek prodá dále - to nej si pochopitelně nechá pro sebe.

Ale i já znám taky spoustu krásných sběratelských historek, které zní neuvěřitelně, ale staly se...

Vyhozené milionové celožovotní sbírky pohlednic do popelnice.... najdený poklad ve starém domě s několika sudy stříbrných mincí, které se následně rozházely po lese... schovaná krabička od margarínu chudé vdovy s bankovkami za statisíce... nacistické bankovky schované v obrazu, který byl následně spálen... Jak říkám, pravdivých a zároveň neuvěřitelných historek je hodně.

No... tím jsem chtěl jenom říct, že je těžko rozlišit, jestli je to pravda nebo ne - ale to neznamená, že se to nemohlo stát. Aukráci toho ale samozřejmě zneužívají ve svůj prospěch🙂

..::R::..
robert.kurucz@email.cz

Profilový obrázek
ronnie21

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2008

#569 12. 3. 2009, 13:47

Robbie> přesně tak, samozřejmě se najde i hodně pravdivých příběhů, ale speciálně prodejci na aukro mají řekl bych extra vypravěčský talent🙂

Profilový obrázek
MMER3

Uživatel

Zaregistrován:
31. 8. 2008

#570 12. 3. 2009, 14:27
No tak já jsem taky jednou na burze viděl clověka, který měl u sveho stolu plakat asi v tomto smyslu: Pozor, mimořádný nález starých bankovek !!! Nalezeny pri přestavbě domu ve starém sklepeni v dřevené bedýnce s německými nápisy a hákovým křížem !! - dům byl za války obýván důstojníkem SS, takže si zřejmě Němci ukryli ve sklepě cennosti .... No, v tom albu nebyla cennější bankovka než tak za 100 korun ... Tohle by taky byla zajimavá historka na internetový prodej, co říkate?

Řeknu to takto: když jsem začal sbírat, neměl jsem internet ani odbornou (či jinou) literaturu a jelikož jsem začínal úlně od nuly jak co se týče bankovek a mincí, tak informací, tak pro mě měl každý čs.destihaléř, každá roztrhaná polská padesátizłotka hodnotu v řádech statisíců, to však neznamená, že bych je za ně tehdy dal, ale myslel jsem si to. Ty doby jsou dávnou pryč a teď již ty ceny znám, obvykle pokud se vás na něco ptám, tak je to jen k ujištění, výjimečně ke zjištění ceny. Tzn.tomu pánovi bych to taktně řekl, ale nepovažioval bych ho za blázna, protože když jsem začínal, tak jsem to byl i já a nejen já, ale většina z vás.

Confidentia dimidia pars profectus, proscipientia ea alia!
Neustále aktualizovaný seznam bankovek a mincí, které sháním a nabízím, Vám rád pošlu e-mailem.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.