Dakujem vam obom. Pre Numpsziho - nemam ziaden podklad pre spochybnenie Vasho tvrdenia a ani to nechcem, ale na zaklade coho usudzujete, ze dane serie/cisla neboli perforovane? Da sa to niekde dohladat? Zaujima ma to, kedze by som chcel zohnat bankovky RU s perf.MUSTER. Vdaka

Grandson, Numpszi je dlhoročný zberateľ a autor knihy "Magyarország Papírpénzei 1900-1946". Kúp si ju, prečítaj stranu 26 (ale je to maďarsky) a potom sa vyhneš sklamaniu pri nákupe RU perforácií. Čo napíše beriem ako fakt.😉
Processed coin catalogs 4.418 Auctions / 36.665 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

Pred x rokmi boli rozpredavane nejake baliky s cislom 2124/093xxx. Velky obchodnici, aukcne firmy Klim, Aurea atd. estre stale pravidelne maju na predaj nejake 2124/093xxx...
Mozno prave bankovka 2124/093126 bola pred 100 rokmi vybrata z baliku, perforovana, potom ostatne spustene do obehu? Asi nie.

Zdravím všechny.
Nevím, jestli mi něco neuniká, ale nějak se neumím smířit s cenou za jednopísmennou 100 Kč 1931 (SPECIMEN)
Katalog Aurea uvádí 3000, 8000, 20000, 60000 Kč (stav 3,2,1,N).
Nemyslím, že je to správně. Budu ale rád i za názory ostatních, ať se případná dezinformace nešíří.
https://aukro.cz/100-kc-1931-serie-n-specimen-nebyla-v-obehu-6951364125?tab=more-history
Díky

Máte pravdu. V katalogu se vytisklo několik chybiček, které byly objeveny a které je nutno si v katalogu poopravit.
Správně má být uvedeno od stavu 3 cena 500,- , stav 2 cena 900,- stav 1 cena 1.500 a UNC za 2.500,- Kč
Někdo bohužel využil této chyby v aukci a nějaký neznalý se chytil.
když mi kolego Nota zašlete Vaší e- mailovou adresu, pošlu Vám celou korekturu chyb v katalogu naskenovanou.
MutinaZ@seznam.cz

Začíná být v tom pěkný chaos, když si sběratel porovná katalogy bankovek, např. od Aurea a M&Ch, tak některé mají i 200tisíc rozdíl v ceně v UNC. Dobrá práce, jen tak dál!!!
Tak nevím, jestli jde jen o kšeft, nebo si určují ceny bankovek aukční domy podle svého, jak se jim to hodí do krámu?!
Další příklad, ještě jsem neviděl prodat v UNC stavu, 20k/1926 s. A - Z nad 100tisíc a v novém katalogu je kolik?🙄
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.