tutově 😃
já bych taky kvůli jedný bankovce necestoval přes půl republiky do Brna, ale pokud by v katalogu bylo víc zajímavých položek, tak by mi to zas až tolik nevadilo, přeci jen jednou, dvakrát do roka se člověk může rozšoupnout 😃
Osobně vidím v kamenných aukcích větší výhody, člověk si může materiál pořádně prohlídnout a hlavně dosažené ceny bývají nižší.

Myslím,že je velmi důležité pořizování sběratelského materiálu od lidí,sběratelů,ale i obchodníku,kteří mají mezi sběrateli a obchodníky dobré jméno a se kterými se při jakýchkoliv problémech anebo reklamacích není problém domluvit.Občas se mi stalo,že materiál neodpovídal přesně popisu,ale vyreklamování probíhalo velmi rozdílnými způsoby.Někteří/TI dobří /se reklamací téměř nezabývali a materiál odebrali zpět.Naopak Ti tzv. obchodníci se bránili zuby nehty,jen aby nemuseli peníze vracet.Myslím,že i tento přístup napovídá o kvalitách prodejců a kupujících.Já osobně jsem také jednou vracel peníze za prodané zboží,obchodník chtěl 100% UNC a já mu poslal cca N- až O.A to byl právě onen přístup k hodnocení kvality.Nedělal jsem z toho žádný problém a zákazník je nadále s jiným mým zbožím spokojen.A o tom to je.Nejdůležitější je domluva.A s těmi,s kterými jsem měl při nákupech velké problémy,protože zboží bylo úplně jinde než bylo popisována,tak s těmi již jednoduše neobchoduji.

ono ani v Čechách to s obchody není zas až tak slavný. Já jsem například se severu, kde nepočítám li Německo, tak se bankovky dají kopit jen v pár anticích a pak ve dvou numismatikách v Děčíně, jinak se musí do Prahy. Takže to je stejně po dálnici cesta na 40 min., neboli zabitá polovina dne 😐
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.